Scroll to top
sk

ZOZNAM – dnes toto nechcem urobiť: – dnes urobím toto:

Business |
Sú obdobia, kedy je toho na nás viac. A sú dni kedy sme plní energie a potom dni keď sa nám nič nechce.
A čo s tým?
Pamätáte na slogan: „Robota nie je zajac, neutečie“? A naozaj to je tak 🙂. Častokrát si niečo naplánujete a potom príde do toho niečo iné alebo len ste leniví a doslova celý deň preležíte v pyžame pri knihe, tv a len jete a spíte? A potom máte výčitky a ste nervózni?
Malá rada: V takej chvíli si len povedzte: „Dnes som lenivá a je to v poriadku“. Viete čo sa stane? Váš nerv sympatikus sa vypne, prestane trpieť vaše telo a možno sa aj v noci lepšie vyspíte 🙂
Dámy, zamysleli ste sa nad tým prečo ste nervózne napríklad teraz pred sviatkami? Je to vaše alebo je to vašej mamy, že treba dokonale! všetko vygruntovať?
V minulej dobe 🙂 pred týmito sviatkami mama prišla z práce, piekla naozaj veľké množstvo perníkov lebo aby zostalo aj na sviatky 🙂. Ale inak nič, kľud, ďalšie koláčiky až tesne pred sviatkami. Potom sa jeden víkend vychytila a od rána do večera sme dve upratali dokonale 🙂 celý celučičký dom – vyumývali sa vitríny s pohármi, ktoré sa nikdy alebo len výnimočne používali 🙂, vo všetkých zásuvkách sa vymieňal voskový papier, okná a prali sa záclony, závesy a tak ďalej. Hovorili sme tomu „veľké upratovanie“.
Keď som sa odsťahovala do paneláku, niekoľko rokov som takto pekne všetko vyupratovala. No časom sa tento zvyk začal vytrácať. Našťastie 🙂. A úplne ma z neho vyviedla kamarátka. Spomenula som jej, že idem umývať okná (odkladala som to lebo bola tuhá zima). Dala mi jednu jedinú otázku, ktorou mi zmenila pohľad na toto sviatkové upratovanie 🙂 :
Ona: Šije ti? V takej zime?
Ja: Veď idú sviatky.
Ona: No a čo. Vidíš cez okná?
Ja: Áno.
Ona: Tak potom?
Bolo to divné, že netreba umývať okná, no naozaj som ich v ten rok neumyla. No a čo? Komu to vadí? Nikomu. 🙂
Môžete si dať otázku keď niečo neurobíte v ten konkrétny deň: Komu to vadí?
Možno sa zamyslíte či naozaj sa musíte nútiť do upratovania či domácich prác v ten deň keď sa vám vôbec nechce. Naozaj by ste to robili aj keď by ste boli doma sami? 🙂
To nutkanie tak veľmi upratovať je vaše alebo je to vašej mamy? Môžete upratovať priebežne. Raz to aj tak urobíte no nemusíte to robiť všetko naraz 🙂 Nemusíte si kvôli upratovaniu a pečeniu ničiť zdravie. Vaše telo bude vďačné.
Skvelé je urobiť si zoznam: Napíšete si čo dnes nechcete urobiť a čo dnes radi urobíte. Večer budete mať všetko odfajknuté a budete mať dobrý pocit z neurobeného aj urobeného. Ten zoznam je taký malý zázrak.
Ak máte programy po mame na poriadok, upratovanie, dokonalosť je tu pre vás kraniosakrálna terapia, ktorá excelentne rozpúšťa programy po rodičoch a môžeme ísť aj do rozhovoru pretože tie programy môžu ísť aj do niekoľkých generácií a vy uvidíte a pochopíte, že to nemusíte robiť tak ako vaša mama. Môžete si nájsť vlastný spôsob, ktorý bude pre vás v poriadku. A mama vám do toho nemôže zasahovať! 🙂 To je vaše upratovanie 🙂.
Programy môžeme zrušiť aj telefonicky – 0905979843 – keď mi zavoláte 🍀 30 min. termín si dohodneme dopredu.

Súvisiace články