Scroll to top
sk

Dva dni kedy nemôžeš pre seba urobiť nič – VČERA A ZAJTRA

Business |
Všetci myslia na minulosť a prehrávajú si tým traumy alebo na budúcnosť kde si vkladajú strachy. Viete o tom, že v budúcnosti sa nemusí stať to čo si myslíte a bojíte sa toho? Ono sa to možno nestane a vy sa toho už teraz bojíte.
Namiesto užívania si života v prítomnom okamžiku TU a TERAZ existujú len traumy a strachy. A čo sa vtedy deje v tele? Už som o tom písala, ale pripomeniem: V tej chvíli keď nie sme v prítomnom okamžiku je v strehu nerv sympatikus = nadobličky produkujú adrenalín a telo, do každej bunky vchádza stresový hormón. Ako sa má v tej chvíli bunka a orgán? Nevládze. Keď sme unavení, driememe na gauči a keď sme veľmi unavení aj zaspíme. Presne to sa deje s bunkami a orgánmi. A čo ďalej? Choroby.
Čo je choroba a bolesť? To je komunikácia nášho tela s nami, že niečo je zle, niečo robíme zle alebo je v našom tele zle. Bunka, orgán a telo nezačne zlyhávať len tak pre nič za nič lebo sa mu nechce.
„Prijať zodpovednosť za choroby a bolesti“. To je to čo by sme mali urobiť. A čo to znamená? Uvedomiť si, že všetko čo sa nám deje v živote a potom prídu následne choroby, za to všetko si môžeme my sami. My sme si vytvorili nevedome choroby aj bolesti aj situácie v živote.
A čo s tým? Myslieť na to prečo prišla ku mne tá situácia, aký podiel viny mám na nej. Poďakovať sa za to čo sa deje nech je to čokoľvek lebo práve to vás posunie ďalej. Takéto uvedomenie príde možno až za niekoľko rokov, ale príde. Keď si spomeniete potom na tú ťažkú neznesiteľnú situáciu uvidíte, že práve tá vás vyformovala do podoby iného silnejšieho človeka.
DNES je ten deň kedy môžete pre seba niečo urobiť. Vy ste tá najdôležitejšia osoba na tomto svete pre seba, nikto iný. Keď budete mať v sebe hojnosť všetkého čo je možné potom môžete dávať iným. Netreba dávať nič čoho nemáme dostatok.
DNES je každý deň. Práve DNES sa rozhodujeme od rána do večera ako bude náš život vyzerať. Každé jedno rozhodnutie, aj to nevedomé ovplyvní náš život. A za svoje rozhodnutia máme prijať zodpovednosť lebo následky svojich rozhodnutí budeme žiť len my sami, nikto iný.
Dobrým pomocníkom ako robiť rozhodnutia je rozhovor kde sa dozviete objektívny pohľad o ktorom niekedy netušíte, odstránenie strachov a blokád, rozhovor počas ktorého uvidíte ako môžete určiť hranicu komukoľvek – je kraniosakrálna terapia a terapia Bars.

Súvisiace články