Scroll to top
sk

To čo bolo?!!!

Business |

Klientka na kraniosakrálnej terapii – dvadsaťročná bolesť v čeľustnom kĺbe – nedávno konečný verdikt po dvadsiatich rokoch liečenia – nedá sa s tým nič robiť.

Robím test čeľustného kĺbu zrakom aj hmatom. Viditeľné vychýlenie do pravej strany, v ľavom čeľustnom kĺbe pri zatváraní aj otváraní úst čeľustný kĺb silno „preskočil“ a počuť hlasný škripot ako keby som počula piesok trieť sa o kĺb. Naozaj som nikdy taký hlasný čeľustný kĺb nepočula. Urobím ošetrenie čeľustného kĺbu, ktoré trvalo asi päť minút, opať robím test – klienka zľahka, potichu a bez bolesti otvára a zatvára ústa. Vytočí hlavu dozadu na mňa, keďže som sedela pri jej hlave, a s počudovaním sa pýta: „TO ČO BOLO?!“ Obidve sme sa šťastne usmiali

A ako to celé začalo? Klientka prišla na terapiu Bars. Už to poznáte – na hlave je 32 bodov, … Keď robím terapiu Bars zároveň vnímam čo sa deje v hlave. U tejto klientky som vnímala dve kosti, ktoré sa snažili byť na pravej strane – vedela som, že na pravej strane je napätie. Obidve kosti naozaj extrémne na seba upozorňovali. Po terapii som sa klientky spýtala či mala na pravej strane hlavy silný úder, zápal stredného ucha alebo podobne. Mala tumor v hlave na pravej strane, ktorý bol dávnejšie operovaný. To bol jeden z dôvodov prečo sa čeľusť vychýlila doprava, ľavý čeľustný kĺb to posunulo doprava, nebol na svojom mieste, kosti sa o seba počuteľne treli pri otváraní úst alebo jedení, bolo to bolestivé. Klinová kosť si tiež užila uvoľnenie . Je to veľmi dôležitá kosť, ktorá musí byť vo svojej správnej polohe, ak nie je – môže to vyvolať bolesti nielen v hlave, ale aj v tele a častokrát aj nevysvetliteľné depresie.

Aj takýto skvelý príbeh kostičiek sa môže začasť na Barsoch . Mladá dáma môže odteraz jesť bez bolesti.

Súvisiace články