Scroll to top
sk
Business |

 

Upratovanie závislostí

V sobotu doobeda sme zvykli upratovať. Poobede pracovať v záhrade. Celá dedina robila to isté, nebolo veľmi zvykom chodiť na víkendové výlety ako dnes. Aj pracovnú dobu mali všetci tú istú. V životoch bol väčší systém.
Závislosti však boli vtedy aj teraz. No ale nikto sa nenarodil so závislosťami (výnimky sú, viem, drogové matky …). Žiadne bábätko nepovie mame – Poď, dajme si borovičku alebo Poď si zapáliť. Chcelo to ÚSILIE. Nejaký čas trvá kým vznikne závislosť. A preto nie je jednoduché závislostí sa zbaviť okamžite. Opäť to chce ÚSILIE.
Sobota je z astrologického pohľadu – sebadisciplína, sebaovládanie a zrelosť.
Sobota má podporujúce energie na čistenie priestoru a vyčistenie všetkého čo nám už poslúžilo a čo už v živote nechceme.
Závislosti nevzniknú len tak, príčina býva vonkajšia. Životné situácie, okolnosti, neschopnosť určiť ľuďom hranicu, manipulácie, strachy, úzkosti, … trvajúce nejaký čas sa zakotvia v tele ako traumy, odborne – energetické cysty. Telo si pamätá, to je všeobecne známy fakt. Ťažké chvíle už môžu mať aj deti, traumy a situácie sa uložia do podvedomia. Mozog zapne v podobných chvíľach automatizmy aj keď nechápeme čo sa deje. Mnoho ľudí robí niečo čomu nerozumie a môže to spôsobovať trauma možno už niekedy v detstve. Väčšina matiek sa snaží robiť veci čo najlepšie no dieťa si aj tak prejde tým čím má.
Kroky z obdobia detstva do dospelosti sprevádzajú situácie a ľudia, ktorí nám majú prísť do života. Každá aj tá nepriaznivá situácia je tu preto, aby sme rástli.
Potiaže na fyzickej a psychickej úrovni nastávajú ak sa traumy zakotvia a my sa snažíme nechcené ťažké situácie potlačiť dovnútra alebo na ne nemyslieť. No telo si pamätá. A zráta nám to. Preto je nutné dať telu oddych, odpočinok a robiť veci, ktoré nás bavia a robia nám radosť. Celý svet je tu pre nás na cestičke už od detstva.
Nie vždy si vieme rozpustiť traumy, najmä tie, ktoré sú potlačené.
Kraniosakrálna terapia si poradí s každou traumou a ak je potrebné, vieme ísť aj do rodových línií. Pretože situácie sa môžu prenášať cez pokolenia. Nikto nemusí ničiť život sebe ani rodine.
Čierna a fialová sú silovými farbami Soboty. Čierna ochraňuje a fialová je zasnúbená s múdrosťou.
V sobotu môžete čistiť a nabíjať všetky čierne a fialové kamienky, ktoré máte doma – pod tečúcou studenou vodou aspoň minútku a potom nabiť na Slnku alebo počas Splnu (ak si kamienok kúpite alebo ho dostanete doporučujem opláchnuť, osušiť a na noc dať do slaného roztoku alebo soli – toto sa robí len raz, rozpustia sa energie ľudí, ktorí mali kamienok v rukách).
Kamienky nie sú náš majetok, ale náš priateľ, preto sa s ním môžeme spájať, meditovať s ním, môžete ho poprosiť či môžete vojsť a meditovať v jeho vnútri alebo ho mať v noci pod vankúšom. Starajte sa o ne ako o priateľov, oni sú tu pre vás a je pekné ak budete aj vy pre ne.

Súvisiace články