Scroll to top
sk

Čo môžem urobiť s chaosom v mojom živote?

Business |

Dnes mám v sebe všetky bolesti môjho života. Často sa ponáram do minulých zážitkov. Ako keby toho nebolo dosť v súčasnosti. Nedávno niekto zverejnil video z miest kde žil keď bol malý. Bol taký veselý, spomínal na krásne chvíle. Mňa to zabolelo. Mal som šťastné detstvo, ale tá bolesť z toho, že to skončilo, je to také smutné. Nemám prácu a myslím, že nemám šancu v mojom veku. Už ani neupratujem ani nevarím. Mám strach. Čo s tým môžem robiť?

Ak žijeme v pravidlách a poriadku, síce si to neuvedomujeme, ale tieto nás obmedzujú. Nič sa nezmení. Všetko je už dané ako to má byť a pre nič nové tam nie je miesto. Všetko je už vymyslené. Na opačnej strane je chaos. Je ťažké byť v chaose keď je to náš nepriateľ. Nedá sa nič naplánovať, nič sa nedarí, na nič nie je energia. Je aktívny nerv sympatikus, nerv prežitia, telo je plné adrenalínu. No nejde o život. O život išlo ľuďom v dobe keď nemali príbytky a útočili na nich veľké zvieratá. V tej dobe človek prežil vďaka tomu, že sa zaktivoval nerv sympatikus a telo sa zaplnilo adrenalínom a to umožnilo ľuďom zaútočiť alebo utiecť. Ľudia majú v dnešnej dobe telo zaplnené adrenalínom aj v noci, pretože myšlienky sa nedajú zastaviť. Nejde o život, sú doma v bezpečí a v posteli. Byť v chaose je príležitosť vytvoriť niečo nové. V tejto situácii nie sú pravidlá ani obmedzenia. Nedeje sa nič zlé. Deje sa len to čo máme spracovať, aby sme sa mohli posunúť ďalej. Kraniosakrálna terapia v kombinácii s terapiou Access Bars sú veľmi nápomocné ak sa niekto rozhodne zbaviť sa starých návykov, rozpustiť strach a vkročiť do inej reality, ktorú si sám vytvorí. Toto sa volá prevziať zodpovednosť za svoj život. Obviňovať iných nemá zmysel. Nikto nemôže za to čo sa nám deje v živote. Môžeme si za všetko sami. Nechať detstvo a minulé zážitky a situácie minulosti. Ono to už neexistuje, je to len v hlave a myšlienkach. Je pre niekoho prínosom dávať tomu energiu? Čo ak je čas na zmenu reality? Vyprázdniť ten batoh so strachmi, programami, presvedčeniami – toto znamená začať žiť tu a teraz, v prítomnosti. Len na tom záleží. Len táto sekunda je dôležitá. Je veľa techník ako telo a myseľ naučiť žiť v prítomnosti. Minulosť ani budúcnosť neexistuje. Ak je niekto v minulosti, dookola prežíva traumy ak je niekto stále v budúcnosti tam na neho čakajú strachy. TU A TERAZ. Naučiť sa v tom stave byť je dôležité aj z pohľadu tela. Ak je telo stále v napätí trpí nervový systém, následne všetky ostatné, začína to poruchou trávenia, potom trpia obličky a v päťdesiatke vysoký krvný tlak.

Technika na to, aby telo bolo v stave tu a teraz: Ležím na podlahe, dlane otočené do podlahy. Zapnem si budík na 30 minút. Nájdem si na plafóne bod, na ktorý pozerám. Vnímam čo sa deje v tele. Moja hranica je moja pokožka. (Myseľ ujde, hm, čo cítim v tele? Opäť po chvíli som v práci, pri deťoch, hm, čo sa deje v tele? Môžete byť naklonení na jednu stranu, môžete cítiť bolesť v kolene, môžete cítiť čokoľvek. Dôležité je pozorovať telo. Spojíte sa s telom).

Súvisiace články