Scroll to top
sk
Business |
Morena a Vesna. Odišla Zima, prišla Jar. Jarná rovnodennosť, rovnováha. Vesna, bohyňa Jari prebrala žezlo. Bohyňa jari, mladosti a života. Prichádza energia, radosť, prebudenie zo spánku, oddychu. Stromom Bohyne Vesny je breza, ktorá rozkvitá ako prvá, v tomto čase (február – apríl) možeme zbierať jej miazgu, má mnohé využitie – liek proti zápalu, analgetikum, … Chce to však trochu viac trpezlivosti.
Sú dni, ťažké, sú dni keď sú situácie znepokojivé. Nič však nie je také nepriaznivé ako sa v tej chvíli zdá. Vďaka tomu čo sme prežili sme dnes tými čo sme mali byť. Vďaka tomu všetkému sme silnejší. Je pravda, že niekedy potrebujeme pomoc, aby sme začali vychádzať tými schodíkmi hore, ale všetko je možné. Stačí sa len rozhodnúť. Chcem stúpať či klesať. Každý deň robíme rozhodnutia, nie vždy vedome. No ak stále konštatujem, že si nedokážem ušetriť, celý život mám migrénu a stále sa na niečo sťažujem – VESMÍR POČÚVA – a Vesmír to dá. Žijeme to na čo myslíme. Za všetko čo sa nám deje si môžeme sami. Aj za choroby – až na tých 5 %, ktoré sú dedičné. Až keď prijmeme za všetko zodpovednosť teda uvedomíme si, že za všetko si môžeme sami až potom sa môže začať uzdravovanie. Tela aj situácií a vzťahov.
Ak chcem niečo zmeniť, je potrebné UVEDOMENIE si toho čo sa deje – prečo sa to deje – situácie aj choroby.
UVEDOMENIE JE NAJVYŠŠIA FORMA LIEČENIA!
Len uvedomenia však nestačí. Teraz musí nastať AKCIA – niečo čo je zle – ZMENIŤ. A začať treba u seba. Druhých nezmeníme. Až potom sa to celé začne meniť postupne, je to proces. Proces uvedomovania a hľadania možností, ktoré umožnia zmeny.
Jednou z takých možností je kraniosakrálna terapia. Počas terapií klient prežíva niektoré situácie opäť s tým, že sa situácia lieči a s odstupom času pozerá na situáciu úplne iného pohľadu. A už to nemusí nosiť ako záťaž v tom batohu na chrbáte.
Ľudia žijú v mantineli, v ktorom sú rôzne obmedzenia – strachy, pravidlá, toto sa môže, toto nie, rozum, logika a myseľ a podobne. Za mantinelom sú však možnosti, stačí po nich siahnuť. Podmienkou však je nutnosť vystúpiť z týchto obmedzení, ktoré si nastavili. Ochota vystúpiť z obmedzení a moje obľúbené – stačí sa ROZHODNÚŤ vystúpiť z obmedzení, ktoré si nastavili. Keď žiju a vychádzajú z týchto nastavení obmedzeni nikdy nezačnú postupovať hore schodíkmi a rásť. Nikdy sa nesplnia túžby a nebudú tými, ktorými majú byť.
Ľudskou podstatou nie je malosť a žitie v obmedzeniach. V každom človeku je obrovský potenciál, bytosť v nich čaká na prebudenie. Nikto nie je „len“ človek. Ak sú však pripútaní v žití v mantineli obmedzení, rozhodli sa žiť nižšiu domino hru, ktorú hrali ich prapra rodičia, prarodičia, rodičia. Kedy sa prebudia? Kedy nastane tá transformácia? Kedy roztrhnú tú tú reťaz, ktorá ich zväzuje s ťažkosťami a chorobami predkov? Kedy potom začnú hrať tú vyššiu hru šach?
Život je predsa zábava 🙂. Nič nie je také ako sa to v tej chvíli zdá.
Kraniosakrálna terapia s ľahkosťou, niekedy to však trvá trochu dlhšie pokiaľ niekto nechal bobtnať problém vo svojom vnútri tridsať rokov, rozpustí tú hrdzavú reťaz a v živote nastane rovnováha. Harmónia. O to ide. Byť v kľude. Mať aktívny nerv – nervus vagus – nie nerv sympatikus, ktorého aktivita zapĺňa telo adrenalínom a potom prichádza stres, nervozita, poruchy spánku, choroby.
Kranioterapiu je niekedy vhodné spájať s terapiou Bars no tá sama o sebe v ťašsích situáciach je veľmi zdĺhavá. Skúsený terapeut vás však rozhovorom dokáže počas terapie Bars zbaviť tej reťaze, ktorá vás ťahá dolu schodmi a preto nevládzete kráčať hore schodmi.
Uctime si najmä dnes rovnováhu, ktorú nám dnes ukazuje príroda. Dnešný deň môže byť začiatkom rovnováhy a harmónie v živote. Uvedomenie si príčiny choroby či ťažkých situácií, obmedzení, …
A potom už sa ROZHODNÚŤ pre ZMENU.
A ešte jedna dôležitá vec – SNAHA byť lepším. Tá sa cení v našom živote – a verím, že aj potom.
V dnešný významný deň vám želám veľa zdravia a harmónie vo vašej duši aj v živote. Dnes sa ženy začínajú prebudzat do krásy a rozkvitajú. Preto máme dôvod usmievať sa nielen dnes na seba, ale i na krásnych mužov okolo nás – kto má pozná, vie, že nemám na mysli fyzickú krásu.
Moje telo a duša sa uzdravujú!
mantra pre harmóniu pre vás

Súvisiace články